2021-08-16 15:52:58• hírek • Szatmár.ro

Újabb hét település jut jó minőségű ivóvízhez

Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala
Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala

Szatmár megye újabb hét településének lakosai jutnak majd nagyon jó minőségű ivóvízhez, hiszen tovább bővítik a megyei víz- és szennyvízhálózatot. Ma írták alá az APASERV RT. székhelyén a 11. szerződést a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretében - tájékoztat közösségi oldalán a Szatmár Megyei Tanács.

A szerződés magába foglalja a Kakszentmárton-Aranyosmeggyes és a Szatmárnémeti-Decebal/Újtelep fővezetékek kiépítését, összesen 18,4 kilométer hosszan. A munkálatok során Aranyosmeggyesen új vízellátó rendszer fog létesülni, illetve közel 38,1 kilométer hosszan, 1486 új bekötéssel bővül majd a település ivóvízellátó rendszere. Mindezek mellett bővül majd a vízhálózat Aranyosmeggyes, Szatmárgörbed, Szamosberence, Decebal/Újtelep és Szamosdob településeken. A munkálatok befejeztével a csatonahálózat közel 50 kilométerrel egészül ki, illetve 1996 új bekötéssel Aranyosmeggyes, Szatmárgörbed, Decebal/Újtelep, Szamosdob, Pete és Dobrácsapáti településeken. A szerződés magába foglalja 21 új szennyvízszivattyú telep létesítését, 16,8 kilométernyi magasnyomású vezetékkel együtt. A kibővített csatornahálózatok mindegyike csatlakozik majd a Szatmárnémeti víz- és csatornahálózathoz.


„Mivel a lakosságnak számára elengedhetetlen és nagyon fontos munkálatokról van szó, arra kérem a kivitelezőket, hogy tegyenek meg mindent, hogy minél hamarabb elkezdjék és befejezzék a munkálatokat, egyeztessenek a helyi önkormányzatok vezetőivel, polgármestereivel, akiktől minden segítséget megkapnak majd” - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: